Ik hoop je wat meer inzicht gegeven te hebben in hoe Patroontekenen in Illustrator werkt, zodat je een goede keuze kunt maken in welk programma je je digitale patronen wilt maken.

Patroontekenen in Illustrator kun je vergelijken met patroontekenen met de hand, waarbij je gebruik maakt van alle handige functies die het programma te bieden heeft zoals: kopiƫren, spiegelen, roteren, uitlijnen, schalen, verplaatsen, pad verschuiven, meten, etc. De grote voordelen van Adobe Illustrator zijn dat je prachtig opgemaakte (pdf-)patronen kunt maken en het programma voor al je grafische projecten kunt gebruiken zoals platte werktekeningen, kledingdesign, stofdesign, reclamemateriaal, etc.

Een veelgestelde vraag is of je in Illustrator kan graderen. Dat kan zeker. Je moet er alleen rekening mee houden dat dat iets meer stappen vergt dan in software speciaal geschreven voor patroontekenen. Alles heeft voor- en nadelen.

Wil je een resultaat zien van een in Illustrator gemaakt patroon? Bekijk dan eens mijn gratis pdf-patroon van een klassiek spijkerjasje voor meisjes.

Heb je nog vragen, dan kun je die onderaan deze les stellen als je ingelogd bent omdat je reeds een account hebt. En anders zend je me een e-mail. Klik voor meer informatie over de online cursus Patroontekenen in Illustrator op onderstaande button.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste cursussen, ontwikkelingen en blogberichten? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *